Wat is Facebook?

Facebook is het grootste online sociale netwerk in de wereld en ook in Nederland. Wereldwijd zijn er ruim 1 miljard gebruikers (maart 2013). Daarvan zijn 9 miljoen gebruikers in Nederland. Facebook is een gratis sociaalnetwerk site om online contact te maken en te houden. Gebruikers kunnen er een personlijk profiel samenstellen en informatie en intresses delen op het zogeheten "prikbord" (in het engels 'Wall'). Het is te gebruiken vanaf 13 jaar. Dagelijks worden op Facebook talloze berichten, foto's, video's, links en evenementen tussen de gebruikers gedeeld.

Het is een misvatting dat Facebook alleen door jongeren wordt gebruikt. 1/3 van alle 55-plussers zit op Facebook. Deze gebruikersgroep zit dubbel zo lang en dubbel zo vaak op Facebook als de 35-jarige gebruiker.

Ondanks dat Facebook op een digitaal scherm plaatsvindt, is dit een plek waar echte mensen actief zijn en echte bedrijven. Zie het als een café of winkelstraat waar mensen met elkaar praten, verhalen vertellen en elkaar tips geven.  Net als in de echte wereld worden er zinnige en onzinnige gesprekken gevoerd, worden er grappen gemaakt en serieuze gesprekken gevoerd. Niet alleen in woord, maar ook in beeld, in linkjes naar informatie van anderen en in activiteiten. De functionaliteiten van Facebook worden steeds aangepast en uitgebreid.

123456