Hoe werkt Facebook?

Hieronder wordt uitgelegd hoe Facebook werkt en wat waar staat. Daarna gaat u een Facebook account aanmaken en uw persoonlijk profiel laden.

Hieronder vindt u een foto van een persoonlijk Facebook profiel, in dit geval het profiel van Michael Conner. U kunt in dit profiel zien wie Michael is en wat hem interesseert.

Op Facebook kunt u alles wat u in het leven bezighoudt met uw vrienden delen. Op uw beurt kunt u op de hoogte blijven van het lief en leed van uw vrienden. Facebook kunt u zien als een netwerk van mensen die verbonden zijn met elkaar via Facebook. Het is een manier om met uw vrienden in contact te komen en het contact te onderhouden. Over en weer kunt u foto’s, links, berichten, video’s en evenementen delen. In latere modules leert u hoe dit werkt.

Facebook kunt ook alleen zakelijk gebruiken. Daarmee bedoelen wij dat een Facebook account enkel gebruikt wordt om toegang te krijgen tot een bedrijfspagina. Uw persoonlijke Facebook profiel is als het ware  slapend; u gebruikt Facebook niet om in contact te blijven met ‘vrienden’ maar om uw bedrijf te profileren met een gekoppelde Facebook pagina.

123456