Zakelijk gebruik

Persoonlijke accounts zijn bedoeld voor individuele personen en zijn niet geschikt voor zakelijke doeleinden. Pagina's bieden betere functies voor organisaties, bedrijven, publieke figuren, merken en organisaties.

Daarnaast heeft Facebook een "Verklaring van rechten en verantwoordelijkheden" waarin is vastgesteld dat een persoonlijk account alleen gebruikt mag worden voor het vertegenwoordigen van een persoon. Als u een onrechtmatige account niet in een pagina omzet, loopt u het risico om permanent toegang tot het account te verliezen en daarmee alle inhoud van dat account kwijt te raken.

Om een bedrijfspagina te kunnen aanmaken moet u wel eerst een persoonlijk profiel aanmaken. Sommige mensen gebruiken hun persoonlijk profiel niet privé maar alleen om toegang te krijgen tot een pagina. Dat kan natuurlijk! De bedrijfspagina’s worden beheerd door uzelf. Pagina's zijn geen aparte Facebook accounts en u kunt alleen via uw persoonlijk profiel inloggen en dan naar uw bedrijfspagina gaan. Mensen die een connectie (fans) naar uw bedrijfspagina maken kunnen in principe niet zien dat u de beheerder van die bedrijfspagina bent (optioneel kunt u dit wel kenbaar maken) en hebben ook geen toegang tot uw persoonlijke profiel.

123456